HOTEL KATEGORISERINGEN

Kategoriseringen af hoteller skal ses som en vejledning til gæsten. På den måde kan man sammenligne hotellerne med hinanden for at finde fælles standarder og forskelligheder.

Vurderingen er lavet subjektivt, men ud fra hotellets egen kategorisering og ud fra rejseselskabets egen vurdering og kundetilfredshed. Kategoriseringen skal ses som en vejledning.

Værelsestyper & lejligheder

DOBBELTVÆRELSE

Et sove-/opholdsrum med enten dobbeltseng eller to enkeltsenge, bad/toilet.

SUPERIOR DOBBELTVÆRELSE

Et sove-/opholdsrum en anelse større end alm. dobbeltværelser med enten dobbeltseng eller to enkeltsenge. Der er eget bad/toilet på værelset. Værelset er beregnet til 2-3 personer, hvor den 3 person er på en ekstra opredning. 

DOBBELTVÆRELSE MED OPREDNING

Et sove-/opholdsrum med enten dobbeltseng eller to enkeltsenge plus ekstra seng til tredje person(en ekstra opredning). Der er eget bad/toilet på værelset.

ENEVÆRELSE

Et mindre sove-/opholdsrum beregnet til én person med bad/toilet. Ofte ikke af samme standard som øvrige værelser på hotellet.

JUNIOR SUITE

Et større sove-/opholdsrum, god plads med enten dobbeltseng eller to enkeltsenge plus ekstra senge, (soveplads til normalt to voksne + to-tre børn). Der er eget bad/toilet og som oftest balkon.

SUITE

Som oftest bestående af to sove-/opholdsrum med enten dobbeltseng eller to enkeltsenge. Der er eget bad/toilet balkon..

STUDIO

Et sove-/opholdsrum med køkkenniche, køleskab og enten dobbeltseng eller to enkeltsenge plus ekstra seng til evt. tredje person(som ekstra opredning). Der er eget bad/toilet og som oftest balkon eller terrasse. Normalt maksimalt soveplads til tre personer.

 1 VÆRELSES LEJLIGHED

Stue-/opholdsrum med køkkenniche, køleskab og et separat soveværelse med enten dobbeltseng eller to enkeltsenge. Der er eget bad/toilet og som oftest balkon eller terrasse. Normalt maksimalt soveplads til fire personer, hvoraf to af opredningerne i stuen som ekstra opredninger. .

2 VÆRELSERS LEJLIGHED

Stue-/opholdsrum med køkkenniche, køleskab og to separate soveværelser med enten dobbeltseng eller to enkeltsenge. Der er eget bad/toilet og som oftest balkon eller terrasse. Normalt maksimalt plads til seks personer med to opredninger i stuen.

BUNGALOW

Normalt lavt bebygget og fritliggende rækkehus eller bungalow. Består normalt af sove-/opholdsrum med enten dobbeltseng eller to enkeltsenge. Der er eget bad/toilet på værelset og ofte lille terrasse. Kan indeholde køkken og være i to etager og have flere separate soveværelser. Se nærmere beskrivelse under det enkelte hotel, da denne kategori ofte varierer meget blandt de forskellige rejsemål.

EKSTRA OPREDNING

Det kan variere fra hotel til hotel hvordan en ekstra opredning fungerer. Det kan være en ekstra seng, en sovesofa som slåes ud, eller lignende. 

 

Der tages forbehold for, at ovenstående beskrivelser kan variere fra rejsemål til rejsemål.