Afbudsrejser med GRATIS All Inclusive -  Fra kun 2.999,-!

Strand, sol, Duf bloggen

Maj 2023

12.05.2023 - Skrevet af Jacob P

Priser i Sunny Beach

Det er ved at være noget tid siden, at vi sidst har opdateret jer derude med de aktuelle priser i Sunny Beach. Sidste gang vi tog initiativ til det var tilbage i maj 2019, så det er på høje tid lige at opdaterer jer igen. Derfor kaster vi os nu endnu en gang over opgaven, hvor vi forholder os til nye friske opdaterede priser. 

Sunny Beach er uden tvivl den mest populære feriedestination i Europa for unge, der ønsker at nyde sol, sommer og det legendariske natteliv. Det er et af det livligste steder på Bulgariens populære Sortehavskyst, hvor man finder et utal af barer, kæmpe natklubber og ekstremt lækre restauranter at vælge imellem. Men hvordan er priserne og prisniveauet egentlig her? I dette skriv dykker vi ned i de aktuelle priser på alt fra drikkevarer og mad i Sunny Beach.

Valuta i Bulgarien

Valutaen i Bulgarien, og dermed også i Sunny Beach, er en anden end i Danmark. Vi starter derfor ud med lige at blive helt fortrolige med den bulgarske møntfod og valuta, og hvordan den modsvarer danske kroner.

I Bulgarien bruger de valutaen Bulgarske Leva (BGN), i daglig tale blot leva. Én bulgarsk leva svarer ca. til 3,8 danske kroner. Så kaster du et blik ned over et menukort og finder noget til 4 leva, så vil det i runde tal svare til ca. 15 danske kroner. 

Man kan trygt hæve bulgarske leva i såvel hæveautomater som i de vekselboder som er opstillet rundt omkring i i ferieparadiset. Det er meget normalt at man på klubber og bare, ikke kan benytte sig af betalingskort, Så det er derfor altid en god ide at medbringe Leva til dette. På restauranter og i Supermarkeder, kan man næsten altid betale med kort.

Priser på øl i Sunny Beach

Lad os starte med den vigtigste drikke for mange mennesker: nemlig øl. Bulgarien er særligt kendt for deres øl, da lokalbefolkningen har en stærk ølkultur. Du finder derfor mange forskellige mærker og typer af øl i Sunny Beach. Prisen for en halv liter øl kan variere en del alt efter hvor du går hen, og hvilken type øl du bestiller. 

Generelt kan du forvente at betale mellem 2 og 4 bulgarske Leva (BGN) for en halv liter øl i Sunny Beach på en bar eller restaurant. Prisen vil være lidt højere på nogle af de mere turistede barer og natklubber (4-7 leva), mens mindre lokale barer og restauranter har tendens til at være billigere. Hvis du leder efter et kup, så kan du også i bybilledet finde massevis af happy hour-tilbud og rabatter i løbet af dagen – og selvfølgelig også om natten.

Priser på drinks og cocktails i Sunny Beach

Udover øl er Sunny Beach også kendt for sine cocktails og mixede drinks. Du finder en bred vifte af forskellige muligheder fra de helt klassiske cocktails som Sex On The Beach, Tequila Sunrise, Strawberry Daquiry og Mojitos til mere eksotiske drinks lavet med lokale frugter.

Priserne for drinks og cocktails i Sunny Beach kan variere fra omkring 6 BGN til 15 BGN, helt afhængigt af typen af ​​drink, hvilken slags alkohol du ønsker i den og hvor du bestiller den. Igen finder du generelt de højere priser i de mere populære områder omkring centrum, mens lokale barer i udkanten har tendens til at være noget billigere. Det er selvfølgelig altid også muligt for en lille merpris at få din drink lavet ”dobbelt op”, så den virkelig smager af noget.

 

Priser på mad i Sunny Beach

Hvis du leder efter en bid mad i løbet af din ferie i Sunny Beach, så finder du også masser af muligheder på den front. Mange af vores gæster i Sunny Beach har All-Inclusive på hotellet, men vi anbefaler alligevel at man prøver kræfter med de lokale restauranter, da det virkelig er en oplevelse værd. Det bliver man sjældent skuffet over. Det bulgarske køkken er kendt for sine solide og smagfulde retter med en delikat blanding af kød, grøntsager og velsmagende krydderier.

Priserne på mad i Sunny Beach kan variere en hel del afhængigt af hvor du tager hen og hvad du bestiller. Et måltid på en helt fancy restaurant kan hurtigt koste 50 BGN eller mere, mens en hurtig bid på et fastfood-sted kan koste omkring 5-10 BGN.

Men som hovedregel kan du forvente at betale omkring 20-30 BGN for et måltid på en god mellemklasserestaurant i Sunny Beach. Hvis du leder efter et lidt billigere alternativ, så er der rigtigt mange fastfood-steder og snackbarer, hvor du kan købe dig en sund sandwich eller lækker kebab for under 10 BGN.

 

Sådan sparer du penge i Sunny Beach

Selvom priserne i Sunny Beach er virkelig lave sammenlignet med Danmark, så er det aldrig helt dumt med nogle gode tips til at spare penge. Her er et par gode forslag:

Når du går rundt, så vær opmærksom på de mange happy hour-tilbud og andre rabatter. Mange barer og klubber tilbyder nemlig helt særlige og yderst attraktive  tilbud på bestemte tidspunkter på dagen eller ugen, så hold øje med disse. Husk du altid kan spørge vores DUF guider til råds, de har helt styr på det, og hjælper jer gerne med de bedste råd. 

Et godt råd, som også tidligere nævnt, er også at undgå de mest turistede områder i centrum af Sunny Beach. Som tidligere nævnt har priserne en tendens til at være noget højere i de mest populære og overfyldte områder af Sunny Beach (centrum red.). Prøv derfor at udforske nogle af de lidt mindre overfyldte barer og restauranter, som ligger lidt uden for centrum, for at finde bedste priser.

Hvis du ikke har All-Inclusive på hotellet, og ønsker at spare penge på mad, så overvej at spise dit hovedmåltid om dagen i stedet for om aftenen. Mange restauranter og caféer tilbyder helt ekstremt gode frokosttilbud eller rabatter i løbet af dagen, hvilket kan være en god og effektiv måde at spare penge på.