All-Inclusive afbudsrejser!  Se alle tilbud her

Strand, sol, Duf bloggen

Sommeren 2020 i Sunny

08.02.2021 - Skrevet af Jacob P

(DUF-Rejser Guide 2018,2019, 2020)

MIN OPLEVLESE INDEN AFREJSE 

Hej alle sammen! Mit navn er Jacob, og jeg var guide i Bulgarien, nærmere bestemt Sunny Beach, hen over ”corona-sommeren” 2020. Jeg vil gerne i dette indlæg fortælle jer lidt om min oplevelse af at være i Sunny Beach under en sommer, hvor Corona’en hærgede.

Men inden vi kommer til mit ophold i Sunny Beach i en noget anderledes tid, så vil jeg gerne tage jer med tilbage til starten.

I starten af januar bliver jeg kontaktet af DUF-Rejser, og får den glædelige nyhed overbragt, at jeg heldigvis endnu en gang får lov til at trække i DUF-uniformen og repræsentere dem som guide i Sunny Beach. Det ser jeg utroligt meget frem til jeg, da jeg også var guide i Sunny i sommeren 2019, og det var simpelthen den vildeste tid i mit liv, med de fedeste oplevelser sammen med de fantastiske gæster. Så jeg kan ikke beskrive, hvor meget jeg så frem til at genopleve det hele!

I takt med at månederne går, så bliver Corona en realitet i hele Europa. Selv om Corona spreder sig med lynets hast holder jeg humøret højt, og tror fuldt og fast på at jeg stadig skal afsted og have mig en fantastisk sommer sammen med alle de skønne DUF-gæster og guider.

Da vi rammer slutningen af maj sker der desværre dét, som bare ikke måtte ske. De danske myndigheder vælger at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til hele Europa, frem til slutningen af august :( 
Det var mildest talt en rigtig træls nyhed, efter at have set frem mod en fantastisk sommer sammen med en masse skønne gæster. Det var dog ikke desto mindre en realitet. Dog kun for en kort stund!

Der er heldigvis ingen ”regler” uden undtagelse, og der sker det lykkelige at de danske myndigheder godt kan se, at det var en lidt for forhastet beslutning at fraråde rejser helt frem til slut august. De danske myndigheder kommer til fornuft, og giver nu danskerne på et pressemøde d.18 juni mulighed for at tage på sommerferie i alle Europæiske lande igen, allerede fra 27 juni. Som i måske kan huske, så handlede det om at Danmark indførte et nyt system, som gjorde det muligt at rejse til Sunny Beach (Bulgarien) så længe smittetallet var under 20 smittede pr 100.000 indbyggere.

DUF-Rejser havde allerede fyldt et helt fly i hver eneste uge i sommerferien, så glade gæster var der nok af! Så wuuuhhhu – nu kunne jeg endelig, endnu en gang, se frem til et fantastisk sommereventyr i Sunny Beach!

MIN OPLEVELSE PÅ HOTELLET, STRANDEN OG I BYEN

Jeg vil gerne indrømme, at jeg selv var en smule nervøs op til afrejse. Corona var jo ikke en ny ting da jeg rejste afsted, og det var da heller ikke fordi det var Corona jeg som sådan var bange for. Jeg var mere bekymret for om jeg/vi guider kunne give alle de fede oplevelser til vores gæster, som vi plejer at gøre. Som altid skal det ske under trygge og sikre rammer, samtidig som vi også skal være i stand til at levere unikke oplevelser og et helt gennemført produkt!

Jeg vil sige det sådan at mine bekymringer blev gjort godt og grundig til skamme. ALLE uger gik over AL forventning!
Jeg var positivt overrasket over, at der f.eks. på hotellerne var virkelig styr på hele situationen, bl.a. med mulighed for at spritte af alle steder. Ligeledes har jeg aldrig set så højt et niveau af hygiejne i Bulgarien. Alt fra rengøring af borde og andre overflader blev sprittet af samt rengjort, og det skete stort set i sekundet efter gæsterne havde forladt pladsen, som de havde siddet ved. Det var over alt, om det var i lobby baren eller i restauranten. I restauranten gik de fra den klassiske buffet til tallerken servering, for at minimere risikoen for smitte og berøring. Det fungerede super godt!
 
Vi havde, og har stadigvæk, alle brug for at komme væk på en lækker ferie, nyde solen og de omkring 30 grader som Sunny Beach byder på – samt selvfølgelig at nyde en kold drink (eller to) med vennerne omkring poolen eller på stranden.

Det var ret vildt! I en tid med Corona kunne jeg bare mærke TYDELIGT at vores gæster virkelig havde brug for at komme afsted og koble fra. Om det var ved poolen eller om det var på en byens mange restauranter eller barer. Jeg tror faktisk helt ærligt på at de gæster som vi sendte afsted på en skøn ferie, er kommet nemmere igennem efteråret og hele Corona situationen. 

NATTELIV OG FESTER

I Bulgarien måtte diskoteker og klubber gerne holde åbent hele natten i modsætning til Danmark, hvor de skulle holdes lukket, og barer i øvrigt skulle lukke kl.22.00.
Selv om klubber mv. gerne måtte holde åbent, så var det vigtigt for os at kunne feste og give den gas i trygge rammer. Det er bevist at det er ca. 20 gange så svært for smitten at sprede sig udendørs. Derfor lavede vi en aftale med Den Glade Viking og en række andre samarbejdspartner om at flytte festen ned på stranden, på nogle af de FEDESTE Open Air Beach Clubs! Den Glade Viking åbnede til formålet derfor beach-diskoteket ”DGV BEACH”.

Forestil dig et rigtigt Beach Party på en stor eksotisk Beach Bar, hvor Sommerens sprødeste hits flyder igennem højtalerne, samtidig som de skandinaviske bartendere serverer lækre cocktails og store spande med alkohol. Nogle danser på baren, som man jo skal gøre når man er på en ferie i Sunny Beach – mens andre danser i sandet under den åbne stjernehimmel. Stemingen er i absolut topklasse, og der er ingen der kommer og lukker festen ned kl. 22.00! Festen fortsætter til den lyse morgen. 

På en Beach Bar er risikoen for eventuel smittespredning væsentlig mindre! Der vil være større afstand mellem folk, og udluftningen er meget bedre. Vi guider hos DUF-Rejser bakkede 100% op om den beslutning – både fordi at festen og stemningen var helt i top, og fordi vores gæsters tryghed, sikkerhed velbefindende er super vigtigt for os. Ligeledes har hygiejnen som helhed hos vores samarbejdspartnere været en utrolig vigtig del. Derfor blev der gjort ekstra meget rent på baren og alle side pladser.

Det ansvarlige valg var at fokusere vores tilstedeværelse på de mange Open Air Beach Clubs, og det gjorde det også muligt at gennemføre vores arrangementer som vi plejer, med små tilpasninger, så vi kunne give vores gæster den FULDE oplevelse af at rejse med DUF-Rejser som gæst. Det er den opfattelse jeg havde. Det virkede også sådan på de gæster som jeg talte med i løbet af aftenerne og om dagen ved poolen. Det var virkelig en vellykket sæson i Sunny Beach, selvom Corona var tilstede!

Vi må se hvordan 2021 udvikler sig, jeg håber i hvert fald på at DUF-Rejser tilbyder mig et job igen. For mig er det fuldstændig ligegyldigt om vi fester på en natklub eller på en Open Air Beach Club!

AFSLUTNINGSVIS

Her afslutningsvis vil jeg bare gerne sige, at jeg er ekstremt glad for at kunne være med til at give de mange gæster en skøn ferie i sommers – og samtidig selv have haft det pisse fedt!  Selvom fokus har været ekstra meget på tryghed, sikkerhed hygiejne, så har det været for vildt. Derfor er jeg også stolt over at vide ingen gæster eller guider mig, og DUF-Rejser bekendt, blev smittet med COVID-19 under deres tur til Sunny Beach i sommeren 2020. Der skal lyde et STORT TAK til alle vores gæster. Vi guider og DUF-Rejser kan kun sætte rammerne, men det er ligeså vores gæsters fortjeneste at det hele lykkedes.


Så lige en bemærkning her afslutningsvis! Du kan trygt bestille din ferie med DUF-Rejser uden at gå på kompromis med oplevelser og tryghed.

VI SES I SUNNY <3 <3 

 

Om Jacob P.

Jacob har været guide i Sunny Beach i flere sæsoner. Hvis der er nogen der kender til mulighederne i Sunny Beach, om det er nattelivet eller aktiviteter i dagstimerne, så er han den rette at spørge til råds!