JA! Du kan rejse til sommer...
Vaccinen bliver IKKE et krav for at rejse sydpå!

 

Rejser til sommer 2021

JA -Vi kan rejse til sommer!!!

Nu er der endelig ved at afklaring omkring rejser i sommerferien. Og der er glædeligt nyt!

Begge EU landene Bulgarien og Spaniens myndigheder netop har meldt ud, at de vil byde turister velkommen allerede fra maj måned. Hotellerne, restauranterne og barerne er allerede i fuld gang med at forberede sommersæsonen.

Begge lande har meldt ud, at man er velkommen hvis man lever op til ÉT AF FØLGENDE kriterier: 

1. Fremvis en negativ COVID-19 test foretaget 72 timer inden ankomst

2. Du har tidligere haft COVID-19 og har antistoffer.

3. Du er vaccineret mod COVID-19

 

Det vil altså IKKE være et krav, at man er vaccineret for at kunne rejse til Bulgarien og Spanien. Har du blot en negativ COVID-19 test, så er du klar til at rejse! 

Fælles europæisk Coronapas

Den fri bevægelighed i EU er utrolig vigtig. Derfor har EU-Kommissionen til og med tydeligt meldt ud, at der lanceres et fælleseuropæisk Coronapas i starten af juni, som vil være nøglen til at man kan rejse frit i Europa, hvis man lever op til et af førnævnte kriterier. Det betyder at din sommerferie i Sydeuropa med pool, strand, sol og kolde drinks er sikret!

HUSK! Skulle Udenrigsministeriet fraråde ikke-nødvendige rejser til rejsemålet umiddelbart op til afrejse, så er du 100% økonomisk sikret, og får fuld refundering. Læs mere om vores tryghedspakke her. 

Lokale retningslinjer

Ligesom i Danmark forventer man i Bulgarien og Spanien i juni og juli måned at være så langt med vaccinationsprogrammet, at man mere eller mindre er åbnet helt op og er tilbage ved normalen.
Visse restriktioner som mundbind og afstand forventes dog stadig at gælde.

De relevante turist- og sundhedsmyndigheder i både Spanien og Bulgarien har allerede nu præsenteret retningslinjer for hotellerne over sommeren. Der vil være mere afstand mellem solsengene ved poolen, ekstra grundig rengøring og desinficering af fællesområder og værelser med mere. 

Tests på hotellerne

Der er lagt op til at det løbende skal være muligt nemt og enkelt at få foretaget en COVID-19 test (kivktest) på hotellerne, og på teststationer rundt om i resortet.
Det er ikke planen på nuværende tidspunkt, at der i Spanien og Bulgarien skal fremvises Coronapas ved f.eks. restaurant- eller barbesøg – men skulle det mod forventning indføres, så vil altså det være muligt nemt og enkelt at få foretaget COVID-19 test løbende, så kan man nyde sin ferie uden begrænsninger.

Natteliv

Det forventes pt. at nattelivet, herunder barer og natklubber, vil være åbent til sommer (muligvis med visse restriktioner). Vi er hos DUF-Rejser forberedt på alle tænkelige scenarier, og skulle der f.eks. være påbud om at indendørs natklubber skal holde lukket – ja så vil løsningen være, som det var med stor succes i Corona-sommeren 2020, at vi holder til på nogle af de store og vilde udendørs Beach Clubs i Sunny Beach, Golden Sands og Magaluf. Der er masser af fede Clubs at holde en fed fest på! 

  

Se tilbud til sommerferien her